Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

iamvosart


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τ


ο νέο τεύχος του περιοδικού (Τ. 21-22) κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2009 και περιέχει μεγάλο αφιέρωμα στην Αρκαδία.

Η περιοχή αυτή, έχει ξεχωριστή και βαρύνουσα σημασία, τόσο από μυθολογικής, όσο και από ιστορικής πλευράς. Γνωρίζοντας λοιπόν, όλο αυτόν τον πλούτο που χαρακτηρίζει την Αρκαδία, επιδίωξη του περιοδικού είναι να καλύψει, όσο είναι δυνατό, κάθε πτυχή του πολιτισμού της. Σ’ αυτή την προσπάθεια προσανατολίζονται και οι επιλογές που έγιναν, τόσο με τις συνεντεύξεις που έδωσαν καταξιωμένοι Αρκάδες δημιουργοί, όσο επίσης και με τη θεματογραφία των κειμένων που υπογράφουν σημαντικές προσωπικότητες του πνευματικού και πολιτικού κόσμου.

Οι δημιουργοί που στις συνεντεύξεις τους καλύπτουν το φάσμα του έργου τους, αλλά και τη σχέση τους με την Αρκαδία είναι οι: Θανάσης Βαλτινός, Ηλίας Σιμόπουλος, Γιάννης Μπέζος, Δημήτρης Ταλαγάνης, Θοδωρής Γκόνης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Βασίλης Προκόπος,

Ευάγγελος Μαχαίρας και Θανάσης Καστανιώτης.

Επίσης είκοσι σημαντικές προσωπικότητες υπογράφουν τα κείμενά τους όπως:Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Βασιλικός, Δημήτρης Ρέππας, John P. Anton, Νίκος Γρηγοράκης, Μαρία Καρακάουση, Γιώργος Κοντογιώργης, Μαρία Μαντούβαλου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Χριστίνα, Οικονομοπούλου, Εύα Μεντή, Μαρία Βενετσανοπούλου, Νίκος Ι. Κωστάρας κ.ά.

Τέλος τα θέματα είναι ποικίλα και αναφέρονται σε ιστορικά πρόσωπα και σε μορφές των γραμμάτων και των τεχνών, όπως: Θεόδωρο Κολοκοτρώνη,

Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Γρηγόριο Ε΄, Δημήτρη Μητρόπουλο, Γιάννη Τσαρούχη, Γιώργο Μπουζιάνη, Κώστα Ουράνη, Νίκο Γκάτσο, Μίμη Φωτόπουλο, κ.ά. Ακόμα χαιρετισμό για το παρόν αφιέρωμα απηύθυναν ο Νομάρχης Δημήτρης Γ. Κωνσταντόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κοτσιάνης.

Το αφιέρωμα συμπληρώνεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό τοπίων της Αρκαδίας, σε έγχρωμο 16/σέλιδο, από τους φωτογράφους Αποστόλη Παπαγεωργίου, Θεόδωρο Τσάμη και Χαράλαμπο Ιωαννίδη, καθώς επίσης και με έργα των ζωγράφων Δημήτρη Ταλαγάνη και Βασίλη Προκόπου.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ίαμβος

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΛΟΓΟΥ - ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αριστείδου 10-12 Αθήνα, Τ.Κ.105 59

ΤΗΛ: 217 7007349 – FAX: 210 5015550

e-mail: iamvosart@yahoo.gr

www.iamvos-art.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε το 20ο τεύχος του Περιοδικού Τέχνης και Πολιτισμού « ΙΑΜΒΟΣ».

Το τεύχος περιλαμβάνει αφιέρωμα στον ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ για τον οποίο γράφουν εξέχοντες προσωπικότητες του λόγου και τη

ς μουσικής: Δήμος Μούτσης, Χρήστος Λεοντής, Μανώλης Μητσιάς, Ζωή Φυτούση, Ελένη Γκίκα, Αντώνης Πρέκας, Βάντα Κουτσοκώστα, Βαλεντίνη Ποταμιάνου, Γιάννης Δεκαβάλ

λας.

Το τεύχος πλαισιώνεται με συνεντεύξεις των: Αλέκου Φασιανού, Εύας Κοταμανίδου, Σέφη

Αναστασάκου, Μπάμπη Καρούσου. Επίσης με κείμενα για την Τέχνη, την Προϊστορική Κέα, τη Ντόρις Λέσιγκ, το Κρυφό Σχολειό κ.α.

Εμπλουτίζεται με διηγήματα, ποιητικές γραφές και πλήθος

βιβλιοπαρουσιάσεων.

Για το περιοδικό ΙΑΜΒΟΣ

Νίκος Δανιήλ

Νίκος Δεληγιάννης

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εταιρεία Τέχνης και Πολιτισμού «ΙΑΜΒΟΣ»,

η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και το περιοδικό «ΙΑΜΒΟΣ» διοργανώνουν:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2008, ημέρα Τετάρτη

και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

(Γενναδίου 8, 7ος όροφος, τηλ. 210 3834559)

Ομιλητές: Πάνος Σαββόπουλος, Ηλίας Μπαρούνης, Σώτος Αλεξίου,

Κώστας Βλησίδης, Κώστας Λαδόπουλος.

Ρεμπέτικα Τραγούδια: Γιάννης Λεμπέσης με το συγκρότημά του

Συντονίζουν: Νίκος Δανιήλ & Νίκος Δεληγιάννης

Προλογίζουν: Ελευθερία Αναγνωστάκη-Τζαβάρα (Πρόεδρος ΕΕΛ)

Αυγερινός Ανδρέου (Γεν. Γραμματέας ΕΕΛ)

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008





Σημείωμα των εκδοτών

Το Περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού ΙΑΜΒΟΣ
είναι μια προσπάθεια που στοχεύει να συμβάλει στη διεύρυνση του χώρου της πνευματικής ζωής σε όλους τους τομείς της τέχνης. Απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται και υπηρετούν τις τέχνες και σε αυτούς που καταθέτουν τον προβληματισμό τους στο χώρο της έρευνας και της αναζήτησης. Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος με το σύγχρονο τρόπο ζωής αποστασιοποιείται από τα ενδιαφέροντα του και αποπροσανατολίζεται με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται σε αρκετές περιπτώσεις η ποιότητα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

Ο σκοπός της έκδοσης του περιοδικού ΙΑΜΒΟΣ είναι η εσωτερική αφύπνιση στις αναζητήσεις του πνεύματος και της τέχνης, η έρευνα των καλλιτεχνικών τάσεων και η ενημέρωση στο χώρο του βιβλίου, του θεάτρου, της μουσικής, της ζωγραφικής, θεμάτων φιλοσοφίας, λαογραφίας, κ.α. Στόχος μας η δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας, η καταγραφή και δημοσιοποίηση απόψεων και εργασιών. Ώστε να γίνει ένα ζωντανό κύτταρο ανθρώπων που αγαπούν και υπηρετούν με τον τρόπο τους την πολιτιστική ανέλιξη.

Για το λόγο αυτό το περιοδικό ΙΑΜΒΟΣ είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με όλους τους λογοτέχνες, κριτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές, ερευνητές και εκδότες. Αποτελεί μια καινούργια αρχή με τη φιλοδοξία να αγκαλιάσει στα πλαίσια της θεματολογίας του και του πλουραλισμού του μελέτες και κείμενα τόσο για τα ελληνικά δρώμενα όσο και για τα διεθνή.

Το περιοδικό ΙΑΜΒΟΣ έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των ελληνικών περιοδικών τέχνης που όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην προώθηση των πολιτιστικών δρώμενων. Από τη μεριά του θα προσπαθήσει να αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στη σύγχρονη πολιτιστική πραγματικότητα με το δικό σας ενδιαφέρον και την αγάπη που θα του δώσετε.



'SYNC